Low Carb – Ligna Pharma

Haal kracht uit je voeding!

Lekker en gezond gewicht verliezen met het LOW CARB Programma

Simpel, betrouwbaar, bewezen efficiënt en lekker

✔ Niet minder, maar anders eten

✔ Haal kracht en balans uit je voeding

✔ Eet bewust

✔ Bouw een evenwichtige levensstijl uit

Je programma bouwt een gezonde evenwichtige voeding op, gebaseerd op het mediterraanse voedingspatroon, en gecombineerd met Ligna Pharma’s functionele dieetporties:

vezelrijke, suikerarme en koolhydraatbeperkte maaltijdaanvullende porties, met hoogwaardige biobeschikbare eiwitten. Ook geschikt voor gewichtscontrole en afslanking.

 

VOOR WIE?

Het Low Carb laagglycemisch en cholesterolbeheersend programma wordt op jouw persoonlijke situatie afgestemd:

•✔ gematigd programma voor afslanking

•✔ bij te hoge cholesterol, verstoorde bloedvetten

•✔ bij te sterk schommelende suikerspiegel, bij verstoorde bloedsuikerwaarden

•✔ bij te hoge bloeddruk

•✔ bij metabool syndroom

•✔ bij sport: Low Carb ondersteund met eiwitten: lage glycogeen training waarbij je vetten gebruikt als energiebron

HOE WERKT JE LOW CARB PROGRAMMA?

Low Carb Glycemic Control’ : Ons voedingsprogramma met lage glycemische index en zeer rijk aan verzadigende vezels, is speciaal ontworpen om je drang naar zoet af te remmen.

Cholesterol Control’ : Consumptie van verzadigde vetten wordt beperkt, en de juiste mix aan onverzadigde vetzuren, omega-3 en bèta-glucanen beheerst je cholesterol.

Je begeleider werkt je persoonlijk programma uit, aangepast aan je situatie, je doel en je wensen. Naargelang je totale energiebehoefte (basaal metabolisme, activiteit, doel, …) past je begeleider één van de 3 volgende programma’s aan:  Low Carb Strikt, Low Carb Control, Low Carb Active.

 

ONZE LOW CARB PRODUCTEN

LOW CARB: Gans ons gamma is suikerarm, koolhydraatbeperkt en arm aan verzadigde vetten.

EIWITRIJK: Laagcalorische Ligna Pharma en Dieta Medica porties zijn zeer rijk aan hoogwaardige

eiwitten, met een goede mix van essentiële aminozuren.

VEZELRIJK: Heel wat producten zijn zeer rijk aan verzadigende vezels, en bevatten cholesterolverlagende Bèta-glucanen.

ARM aan VERZADIGDE VETTEN: De Dieta Medica kant-en-klare broodjes, koeken en pasta’s zijn bereid met olijfolie extra vierge (gezonde enkelvoudig onverzadigde vetzuren).

Algemene richtlijnen en voedingstips

Ons westers voedingspatroon bestaat vaak uit overmatig geraffineerde en gezoete voeding. Dit kan grote gevolgen hebben voor je gezondheid, je gewicht, je cholesterol en je bloedsuikerspiegel. Geraffineerde voeding verzadigt ook minder. Daarom werken onze programma’s met verse smaakvolle voeding geïnspireerd op een mediterraans voedingspatroon. Zo haal je kracht uit je voeding en krijg je energie om meer in beweging te komen.

Onze Ligna Pharma Voedings- en Dieetprogramma’s bevorderen je gezondheid op verschillende niveau’s tegelijkertijd:

1) Gewichtsbeheersing & Spierweefselondersteuning

2) Afvlakken van schommelingen in je bloedsuikerspiegel

3) Cholesterolverlaging

4) Bevorderen van je Darmwerking en Darmflora

5) Afvoer van afvalstoffen, drink daartoe voldoende water

en tenslotte, al heb je dat zelf in de hand, zet ons programma aan tot: 6) Voldoende bewegen

PROGRAMMA’S

Volg je persoonlijk dieet- en voedingsprogramma bij te hoge cholesterol en triglyceriden (“bloedvetten”), bij een te sterk schommelende bloedsuikerspiegel, bij overgewicht:

Dit ‘Low Carb’ voedingsprogramma is zeer rijk aan vezels en heeft een lage glycemische index: Het helpt schommelingen in je bloedsuikerspiegel te stabiliseren waardoor je zin in zoet drastisch vermindert, en is rijk aan verzadigende eiwitten.

Deze gezonde evenwichtige voeding gecombineerd met functionele Ligna Pharma dieetporties beperkt de consumptie van verzadigde vetten en transvetten. Eiwitrijke en laagcalorische Ligna Pharma en Dieta Medica porties zijn arm aan koolhydraten, suikers en vetten en bevatten hoogwaardige en goed opneembare eiwitten, met een goede mix van alle essentiële aminozuren, en zijn vaak rijk aan calcium. Alle voorgestelde Ligna Pharma en Dieta Medica voedingsporties zijn ook geschikt voor afslanking (gewichtscontrole en –behoud).

Blijkt uit bloedonderzoek dat je cholesterolgehalte te hoog is? Laat je begeleiden naar gezonde voeding met aandacht voor de verminderde aanbreng van ongezonde verzadigde vetten en verbeterde aanbreng van gezonde, onverzadigde vetten, gecombineerd wat fysieke activiteit en beweging. Dit Low Carb voedingsprogramma is rijk aan vezels, arm aan verzadigde vetten: Consumptie van verzadigde vetten wordt beperkt, voeding aangerijkt met Bètaglucanen, Omega 3 en onverzadigde vetzuren, met een positief effect op je cholesterol en triglyceriden.

  • bij overgewicht
  • bij te hoge LDL-cholesterol of te veel triglyceriden (vetten) in het bloed
  • bij te hoge bloeddruk (hypertensie)
  • bij een te sterk schommelende bloedsuikerspiegel: We hebben allemaal insuline nodig: bij gezonde mensen wordt insuline aangemaakt om de cellen in staat te stellen om bloedsuiker (glucose) op te nemen als energiebron. Bij een overmaat aan glucose, wordt dit opgeslagen als glycogeen. En als er een overmaat aan glycogeen is, wordt glucose opgeslagen als vet (glycerol).
  • bij metabool syndroom
  • bij sport: lage glycogeen training ondersteund met eiwitten en gezonde vetten als energiebron

Uiteraard passen we de richtlijnen aan, aan jouw specifieke individuele situatie aan. Naargelang je totale energiebehoefte (o.b.v. je basaal metabolisme, fysieke activiteit, doel, …), werken we één van de volgende programma’s op maat voor je uit:

  • Low Carb Strikt
  • Low Carb Control
  • Low Carb Active

 

JE DOEL?

1) Gewichtsverlies: Je programma bevat minder energie/koolhydraten dan je huidige inname, zo bereik je een gewichtsdaling van 0,5-1 kg. Met extra lichaamsbeweging kan je dit gewichtsverlies vergroten.

2) Beheersing van cholesterol of triglyceriden

3) Beheersing van te hoge bloeddruk (hypertensie), verbetering van bloed- en vaataandoeningen

4) Bloedsuikerregulatie: Je programma vermijdt ongezonde suikerrijke voedingsbestanddelen en stimuleert gezonde voeding.

5) Een aangepast Low Carb programma is ook geschikt als onderdeel van het behandelen van het prikkelbare darm syndroom (PDS).

Het programma benadrukt de positieve effecten van lichaamsbeweging en de wisselwerking tussen beweging, energie-inname, en lichaamsgewicht.

 

 Productoverzicht

– Low Carb & Eiwitrijk: Het Ligna Pharma gamma biedt laagcalorische eiwitrijke dieetsupplementen, arm aan koolhydraten, suikers en vetten. Kies uit koude en warme dranken, soepen, omeletten, warme gerechten, pannenkoeken, desserts, repen, enz. Ligna Pharma dieetsupplementen zijn rijk aan eiwitten van hoge biologische waarde met de juiste mix van essentiële aminozuren die je integreert in je voeding. De aanvoer van de nodige biobeschikbare eiwitten zorgt er voor dat je basisverbranding (basaal metabolisme) en spierweefsel op peil blijft, en vermijdt het jo-jo-effect. De rijke samenstelling aan eiwitten met de juiste mix van aminozuren, zorgen ook voor verzadiging.

– Low Carb & Laagglycemisch: Laagglycemische kant-en-klare broodjes, croissant, koeken, pasta’s en gebak, arm aan koolhydraten en suikers, vaak eiwitrijk, bereid met o.a. olijfolie extra vierge. Vezelrijk en eiwitrijk voor extra verzadiging en deels met Bèta-glucanen voor je cholesterolbeheersing en je darmflora.

Bevorderen van je Darmwerking en Darmflora

Een goede darmwerking is essentieel om je gezond gewicht blijvend te kunnen behouden. Het menselijk lichaam bevat ongeveer 10 biljoen cellen en maar liefst 100 biljoen bacteriën: je hebt ongeveer tienmaal zoveel bacteriën in je darm als cellen in je lijf. Deze bacteriële flora is zo belangrijk dat zij mag beschouwd worden als een echt orgaan ! Wat hebben die bacteriën nodig om te kunnen (over)leven? Oplosbare Vezels. Groenten en andere vezelrijke voeding is dus essentieel voor een gezonde darm. De bacteriën in je darm zetten de vezels uit je voeding om in korte keten vetzuren (Short Chain Fatty Acids in het Engels, en afgekort als SCFA). Westerse geraffineerde voeding brengt je darmbacteriën uit balans: kunstmatige geraffineerde westerse voeding bevat VEEL kunstmatige suikers & WEINIG natuurlijke vezels. Het gevolg is dat de goede darmbacteriën – die vezels als brandstof hebben – afsterven en de slechte darmbacteriën – die suikers uit kunstmatige voeding als brandstof hebben – toenemen. Gevolg: je darmwerking is verstoord.

 Je darmbacteriën hebben direct en indirect invloed op:
 - je insulinegevoeligheid (en hiermee de kans op ontsteking) 
 - de aanmaak van korte keten vetzuren (SCFA)
 - de vitaliteit van je brein (neuroprotectie) 
 - de functie van je hippocampus, dus het geheugen en leervermogen 
 - het remmen of stimuleren van je immuunsysteem (en dus de kans op ontsteking)
 
 Besluit: Zorg goed voor je darmbacteriën, dan zorgen de darmbacteriën goed voor jou.
 Tip: Voor elk product dat rijk is aan vezels, vind je de nodige info bij de productinfo op de website van Ligna Pharma (https://www.lignapharma.be/p/home.html). Ook op het etiket staat steeds het vezelgehalte aangegeven.