Sportvoeding

De prestatie van een (top)sporter hangt voornamelijk af van talent en training. Toch speelt de correcte voeding een belangrijke rol. Een sportdiëtiste kan je hierbij helpen.
Als je een klop van de hamer krijgt tijdens een belangrijke sportprestatie, ongeacht conditie en technische capaciteiten, dan heeft dit met je voedsel- en vochtinname te maken. Een geoptimaliseerde voeding is dus zeker belangrijk.

Goede sportvoeding is een goed uitgebalanceerde voeding. Dat betekent dat alle voedingsstoffen in de juiste verhouding aanwezig zijn. Bijvoorbeeld voldoende vocht, energie en vitaminen. Er bestaat niet zoiets als dé sportvoeding. Voor iedereen afzonderlijk bekijken we de voedsel- en vochtinname en maken we aanpassingen. Een tekort aan een bepaalde voedingsstof, een te hoog of te laag vetpercentage, kan de prestatie negatief beïnvloeden.

Ik stel een uitgebalanceerd voedingsschema op voor jou. Ik houd rekening met alle factoren die belangrijk zijn om je prestaties te verbeteren. Je krijgt een schema dat is afgestemd op je sporttak en individuele voedingsbehoeften. Indien nodig, kan een sportvoedingssupplement aangeraden worden, van Trisport Pharma.