Equilibre3

Sinds kort werk ik samen met Equilibre3. Deze firma ontwikkelde een gamma aan maaltijdvervangers, die zeer flexibel kunnen ingezet worden. Meer informatie vind je op de website van EQ3.

Afhankelijk van de hulpvraag, wordt een intensief of een gematigder programma opgestart, met als doel je te helpen naar een betere gezondheid en een goed eetpatroon.

EQ3 biedt je een dieet op maat aan met een verantwoord maaltijdplan

Er zijn verschillende trajecten mogelijk: intensief, gecombineerd of intermitterend: afhankelijk van jouw gezondheid, je lichaamssamenstelling,  je levensstijl en je doel.
Samen bekijken we welk traject dat het beste bij je past.

Door de combinatie van complete,verantwoorde, lekkere vervangmaaltijden én advies over gezonde, zelf samengestelde  maaltijden werk je aan resultaat op korte en lange termijn. De EQ3 Producten zijn ontwikkeld door diëtisten en uitsluitend onder begeleiding te verkrijgen. Met de EQ3 recepten bereid je zelf lekkere verantwoorde maaltijden.

Door de unieke combinatie van EQ3 producten en EQ3 recepten ga je je energie-inname afstemmen op je behoeften en leer je je kook- en eetgewoonten aan te passen. Zo helpt het EQ3 Programma je om op de lange termijn met gezonde voeding een gezond gewicht na te streven. Dankzij het inschakelen van de EQ3 Producten en lekkere zelf samengestelde maaltijden, volg je een dieet dat je lichaam optimaal voedt en een gezond gewicht nastreeft, zonder honger te lijden. Je zal ook merken dat je je fit en energiek blijft voelen.

Het EQ3 programma gaat uit van 3 gezonde maaltijden per dag. De verhouding vervangmaaltijden en gezonde maaltijden hangt af van je doelstellingen.

  • In de eerste fase wordt de opgenomen energie beperkt.
  • in de tweede fase wordt aan een goed evenwicht tussen opname en verbruik van energie gewerkt.

Het idee is: verantwoord en efficiënt aan een gezond gewicht werken door het inzetten van vervangmaaltijden. Ondertussen leren hoe je gezonde maaltijden kan bereiden om op termijn met gezonde voeding je gewicht te behouden.

De vervangmaaltijden zijn de verantwoorde jokers die je kan inzetten:

  1. om geen tijd te verliezen
  2. om keuzestress te vermijden 
  3. om te focussen op  je echte doel
 

Belang van 3 eetmomenten per dag

Niet alleen wat en hoeveel je eet is belangrijk maar ook wanneer je eet  speelt een hele belangrijke rol .
Je EQ3 Mentor zal het belang van 3 eetmomenten per dag uitleggen en daarnaast in functie van je professionele en sociale leven bekijken wat de beste eetmomenten voor jou zijn.

Eten verhoogt de insuline spiegel in het lichaam. Insuline is een levensnoodzakelijk hormoon dat  een belangrijke invloed heeft op vetcellen, spiercellen en levercellen. Zo brengt het onder andere energie naar de cellen. Zolang de insuline spiegel hoog is, gaat het lichaam vet opslaan en niet verbranden. Je honger wordt eerder aangewakkerd en insuline zorgt er ook voor dat zout in je lichaam wordt vastgehouden.

Door 3 maaltijdmomenten en eetpauzes in te bouwen:

  • Komen er stoffen vrij die het honger gevoel weg nemen.
  • Geef je je lichaam kans om voedingsstoffen op te nemen en ook de rust om de opgeslagen reserves te benutten.
  • Je stofwisselingsorganen worden niet voortdurend getriggerd.

 

Equilibre3 gamma